FAQ studentenkamers

FAQ Studentenkamers

 

Hoe organiseren jullie bezoeken in deze Corona-tijden?

Tijdens bezoeken vragen we volgende maatregelen strikt na te leven. Dit voor zowel uw veiligheid als voor de veiligheid van onze huidige studenten.  Al onze kamers en studio’s zijn momenteel bewoond.

 • hou, zoveel als mogelijk, 1,5m afstand

 • kom alleen, bezoeken gebeuren uitsluitend één op één

 • maximaal 3 kamers per bezoek

 • bezoeken worden beperkt in tijd, maximum 15 min

 • draag een mondmasker en ontsmet de handen voor bezoek

 • respecteer de privacy van de huidige bewoners, raak niets aan

Hebben jullie panden een kotlabel?

Een goed kot heeft een kotlabel!

Al onze panden hebben een (blauw) kotlabel.  Dit wil zeggen dat de panden gecontroleerd werden door de Huisvestingsdienst van de K.U. Leuven en voldoen aan de normen voor woonkwaliteit en brandveiligheid, contractkwaliteit en studentvriendelijkheid.  Al onze panden zijn ook opgenomen zijn in Kotwijs, de online database van Leuvense studentenkoten, beheerd door de K.U. Leuven.

Wanneer weten jullie welke kamers vrijkomen?

Na het eerste semester vragen wij aan onze studenten of ze het volgende academiejaar blijven of niet. Vanaf midden maart hebben we dus al zicht op welke kamers vrijkomen.  Schrijf je in op onze wachtlijst of like onze Facebook en/of Instagram pagina en word als eerste op de hoogte gehouden van de beschikbare kamers!  Studenten op de wachtlijst en/of Facebook/Instagram likers krijgen elk jaar voorrang bij de keuze van de kamers.

 

 

Hoeveel bedragen de bijkomende kosten?

Bovenop de huurprijs vragen we maandelijks een bijdrage voor de nutsvoorzieningen:

 • elektriciteit: voorschot van 15€ per maand.  De privatieve elektriciteitskosten worden op het einde van de huurperiode afgerekend volens verbruik op de individuele meter.  De gemeenschappelijke elektriciteitskosten worden afgerekend volgens de tellerstand van de hoofdmeter en verdeeld pro-rato het aantal bewoners.

 • (warm en koud) water: forfait van 25 € per maand per bewoner

 • verwarming: forfait van 20 € per maand

 • draadloos internet: forfait van 15  per maand

 • totaal: 75€ per maand (100 € in geval van 2 bewoners)

Dit bedrag wordt elke maand, samen met de huur, betaald.  De elektriciteitskosten worden op het einde van de huurperiode afgerekend volgens werkelijk verbruik.

In de maandelijkse huurprijs is eveneens NIET inbegrepen: de belasting op tweede verblijven ("studententaks") van 98 € per jaar*.  Deze belasting wordt op het einde van de huurperiode doorgerekend.

* Dit bedrag is van toepassing op aanslagjaar 2020 en kan jaarlijks geïndexeerd worden door de Stad Leuven.

Brandverzekering, wekelijkse poetsbeurt van de gemeenschappelijke delen, onderhoud en controle van brandveiligheidsvoorzieningen, ... zijn inbegrepen in de maandelijkse huurprijs.

Hoe werkt het Internet?

immoTake voorziet internet connectiviteit via Telenet.  Elk gebouw is geconnecteerd via een Telenet Business Fibernet 200.  Deze voorziet de kamers van supersnel internet met voldoende bandbreedte.  Wij voorzien in elke kamer draadloos internet en internet via een vaste UTP kabel.  De kost hiervan wordt maandelijks aangerekend aan een forfait van 15 €.

In sommige gebouwen krijg je een persoonlijk WIFI access point op je kamer, in andere gebouwen voorzien we WIFI connectiviteit over het hele gebouw dmv gedeelde WIFI access points.

Het gebruik van eigen Wifi access point is niet toegelaten aangezien je, door een verkeerde configuratie van je access point, het hele gebouw zonder Internet connectiviteit kan zetten.

Welk meubilair is voorzien op de studentenkamer?

Elke studentenkamer heeft (minstens) een éénpersoons bed en lattenbodem zonder matras (matrasmaat 200 cm x 90 cm), een koelkast, een bureau, kleerkast, gordijnen en rookmelder.  De matras dien je zelf te voorzien.  Vaak kan je ook wat meubilair overnemen van je voorganger.

Hoe ziet de huurovereenkomst eruit?

Wij werken met een huurovereenkomst goedgekeurd door de huisvestingsdienst van de K.U. Leuven.

De volledige Huurovereenkomst en het Reglement van Inwendige Orde kan je alvast rustig nalezen.  

Please reload

© 2021 KotinLeuven.be by immoTake BV

 • Facebook - White Circle
 • Instagram - White Circle